page_top_img

Вести

Фабрика за мелница за пченично брашно од 500 тони 1

При секојдневното производство во мелници за брашно има некои прашања кои бараат посебно внимание:
Квалитет на суровините: Погрижете се да користите висококвалитетна пченица како суровини.Редовно проверувајте го квалитетот и условите за складирање на суровините за да спречите влага, мувла или друга контаминација.
Одржување на опремата: Редовно проверувајте и одржувајте ја опремата за производство, вклучувајќи мелници за брашно, миксери, планинери итн. Обезбедете нормално функционирање и ефикасно работење на опремата.
Чистота и санитација: Чувајте ги производствените области чисти и санитарни.Редовно чистете и дезинфицирајте за да избегнете контаминација и вкрстена инфекција за да ја осигурате безбедноста и хигиената на брашното.
Контрола на процесот: Строго придржувајте се до процесот на производство за да го обезбедите квалитетот и вкусот на брашното.Контролирајте ги параметрите како што се времето на обработка, температурата и влажноста за да се обезбеди стабилност и квалитет на производот.
Инспекција и мониторинг: Воспоставете целосен систем за инспекција на квалитетот за да се спроведе сеопфатен мониторинг на суровините, меѓупроизводите и финалните производи.Откријте ги проблемите веднаш и преземете корективни мерки за да се осигурате дека производите се усогласени со релевантните стандарди и прописи.
Складирање и пакување: Складирањето и пакувањето на брашното се исто така клучни аспекти.Проверете дали просторот за складирање е сув и проветрен и пакувајте го производот со соодветни материјали за пакување за да спречите апсорпција на влага, навлегување на инсекти или други надворешни фактори да предизвикаат оштетување на производот.
Безбедносно производство: За време на процесот на производство на брашно, обрнуваме внимание на безбедното производство.Вршете редовно одржување и проверка на опремата, разумно организирајте ја работата на персоналот, зајакнете ја безбедносната обука за вработените и строго придржувајте се до производните оперативни процедури за да се обезбеди безбедност и сигурност во производниот процес.
Горенаведеното се неколку прашања на кои треба да обрнат внимание мелниците во секојдневното производство.Со одржување на добар квалитет на производството и мерки за безбедност, конкурентноста и пазарната позиција на производите може да се подобрат.


Време на објавување: 09-09-2023 година