page_top_img

Вести

планизер во мелници за брашно

Плансифтер е најчесто користена опрема за скрининг во мелниците за брашно, таа може ефикасно да го скрши и одвои брашното.Во процесот на користење на планизерот, треба да се обрне внимание на следниве прашања:
1. Чистење: Планирачката треба да се исчисти пред употреба за да се обезбеди чистота на екранот и да се избегне непотребно загадување.
2. Одржување: Редовно одржувајте го и одржувајте го квадратниот екран, вклучително и проверка на затегнатоста на секој дел, отстранување на остатоци од екранот итн.
3. Употреба: Во процесот на користење на планизерот, неопходно е да се обрне внимание на контролирање на брзината на напојување и големината на честичките, за да се избегне затнување и прекумерно оптоварување, што ќе влијае на ефектот на скрининг.
4. Набљудување: Редовно проверувајте ја решетката на решетката за да се обезбеди нејзина нормална употреба и да избегнете дефекти на опремата предизвикани од оштетување на решетката.
5. Замена: Според вистинската употреба, решетката на екранот на планизерот треба редовно да се заменува за да се обезбеди нејзината ефикасност на скрининг и работниот век.
Накратко, планизерот е незаменлив дел од опремата во процесот на преработка на брашно, а правилната употреба и одржување се клучот за негово стабилно и ефикасно работење.Се надеваме дека горенаведените точки можат да обезбедат некои корисни препораки за корисниците на мелници за брашно.


Време на објавување: мај-12-2023 година